Pazar, Temmuz 14

Sarimsakli Ekmek

Ekmek yemeyi cok sevdigimi artik hepiniz biliyorsunuz sanirim :) Ama mutlaka taze ya da firinda isitilmis olmasi lazim. Annemin yaptigi nefis sarimsakli ekmek ise beni pek cezbetmiyor, icinde peynir olsa neyse...

Malzemeler:

4 dis sarimsak, rendelenmis
4 corba kasigi zeytinyag
1 tatli kasigi tuz
1/2 cay kasigi taze cekilmis karabiber
1 kucuk baget ekmek






Firininizi, eger fanliysa 200, degilse 220 dereceye ayarlayin ve isinmaya birakin.

Bir kasede, rendelenmis ya da ezilmis sarimsaklari, zeytinyag, tuz ve karabiberle karistirin. 

Baget ekmeginizi, tamamen kesilmeyecek sekilde 2,5-3 santimlik dilimlere bolun. Dilimlerin her iki tarafina sarimsakli karisimdan surerek paylastirin. Bagetinizi, hafifce islattiginiz yagli pisirme kagidina ya da aluminyum folyoya sararak, onceden isittiginiz firinda yaklasik 15 dakika pisirin.

Ekmeginizi folyoyla ya da yagli kagitla sarmazsaniz kuruyabilir. Bu tarifte, benim yaptigim gibi yari pismis ve dondurulmus baget de kullanabilirsiniz. 

Farkli bir lezzet isterseniz, sarimsakli karisiminiza ince dogranmis feslegen ve cekilmis parmesan peyniri de ekleyebilirsiniz.

Sarimsakli ekmeginizi, izgara balik, tavuk ya da etinizin yaninda servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder